Jdi na obsah Jdi na menu

Co králíky potěší

1. 2. 2013

 V kleci

Králíci milují rozhled z vyvíšené polohy. Proto rádi využívají stabilní plošinku na sezení, která je připevněná třeba nad seníkem nebo v rohu klece. V domečku mohou králíci, původně obyvatelé důmyslných nor, odpočívat a ukrývat se. V kočičí toaletě si zahrabou a zaškrábou. Rozmanité krmení a metriál ke hlodání (byliny, pampelišky, mladé kopřivy, různé ovoce, čerstvý výhonek s pučícími poupaty nebo listy napříklady lískových oříšků, olše, buku, lípy, javoru a chemicky neošetřených ovocných stromů) slouží nejenom jako zdravý výživa a k obrušování hlodáků, nýbrž trénují i chuťové smysly. Oblíbenou stravu občas zavěs za stropní mřížku klece, aby se králíci pro ni museli natahovat.

 

V pokojovém výběhu

Obstarej si například různě velké papírové krabice a do nich vydtřihni "okna" a "dveře", aby je králíci mohli prolézat. Budou si tak prověřovat svoje hmatové smysly a papírový karton mohou bezmyšlenkovitě ohlodávat. Ve specializovaných chovatelských obchodech mívají dřevěné můstky k přechodu do jiné klece nebo škálu různých domků k ukrývání. Králíky potěší i plochá krabička na hrabání, naplněná neobarveným toaletním papírem nebo papírovými ručníky či ubrousky, stejně tak jako deka, pod kterou mohou podlézt a kde je jim útulně a teploučko. 

 

V zahradním výběhu

Zde se o pestrost a úkryt při špatném počasí postarají "jeskyně" z přivezených papřezů, korkovitá dubová kůra (ze speciálních obchodů) nebo do sebe stočené odpadní trubky (z obchodu se stavebninami). Hromádka písku láká k hrabání a hloubení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

endi - králík

10. 11. 2013 19:36

Teddy kralik je moc hezky:-) mam si koupit samecka nebo samicku. Diky

Admin - Re: králík

9. 12. 2013 12:31

Podle mě je to jedno. Ale myslím, že samičky jsou více přátelské a dají se lépe ochočit.

niki - Re: králík

14. 12. 2013 20:38

já bych brala samičku ale ten Teddy králík je fakt hezkej a cool já si ho chci taky koupit.